Müzikoloji Bölümü

Yrd. Doç Dr. Seher Tetik Işık, 1981 yılında Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. 1999 yılında Adana Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden, 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Yüksek Lisans ve 2007 yılında Erciyes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programlarını, 2011 yılında da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Doktora programını tamamladı. Lise yıllarında öğrendiği kanun sazıyla yurt içinde çeşitli konserlere katılan, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda bildiriler sunan Yrd. Doç. Dr. Seher TETİK IŞIK, 2011 yılında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümüne Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.