Ses Eğitimi Bölümü

30.08.1980 yılında Ankara da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini yine bu şehirde tamamladıktan sonra 1997 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2001 yılında lisans eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra aynı yıl TRT Ankara Radyosunun açmış olduğu sınav sonucunda akitli ses sanatçısı ünvânını kazanarak çalışmaya başladı. 2001 yılında kurulan Özel Ahmet Hatipoğlu Türk Tasavvuf Musîkîsi Topluluğunda görev aldı. 2001-2012 eğitim öğretim yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda müzik öğretmenliği yaptı. 2009-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Folklor ve Müzikoloji Anabilim dalında Doç. Dr. Türker EROĞLU danışmalığında Yüksek Lisans proğramını tamamlayan Münevver ŞENDURAN İTİL 2012 yılında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandı. Halen bu bölümde görev yapmakta ve Doktora öğrencisi olarak Türk Musıkisi çalışmalarına devam etmektedir.