Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, tarafından Çanakkale zaferinin 100. yılına özel bir konser düzenledi. Gazi Üniversitesi Konser Salonu unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı.

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yılı münasebetiyle hazırlanan “Bergüzar-ı Çanakkale” ilk kez bu konserde seslendirildi.

Katılımın yoğun olduğu konsere Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Bekir Demirel, YÖK Üyesi Durmuş Günay, Yargıtay Başsavcı Vekili Mehmet Ekmekçi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç katıldı.

Yaklaşık iki saat süren konser konuklar tarafından çok beğenildi. Uzun süre alkışların durmadığı konser dinleyicisinden tam not aldı. Konser, Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar’a çiçek takdimiyle son buldu.